THE WINDCATCHER

The windcatcher is een  kunstwerk van cortenstaal dat geplaatst dient te worden op een plek waar de wind vrij spel heeft. Door het op de juiste manier te plaatsen ontstaat er een windvrij hoek. Het kunstwerk is eventueel te voorzien van een bank.

The windcatcher – h. 5000mm – © WimHeesakkers

CIJFERS

Deze cijfers zijn gemaakt van cortenstaal en verkrijgbaar in verschillende formaten en motieven.

cijfers Cortenstaal

cijfers Cortenstaal – © WimHeesakkers

WATERWERELD

Monumentaal kunstwerk dat alles omvat wat Nederland met water doet en heeft gedaan.

Gelegen op een heuvel van 60 meter doorsnede bevindt zich een cirkelvormig plateau. Dit plateau is omringt door een ruim twee meter hoge muur van cortenstaal en via vier opgaande paden en twee doorgangen toegankelijk voor publiek.

Centraal staat de zonnewijzer die een uitslag heeft op de grond. Op de vloer is  een weergave van het zonnestelsel, de dierenriem-tekens met hun periodes en een wereldkaart met aanduidingen van de locaties die op de omringende muur besproken worden. In deze omringende muur zijn inkepingen die een kijkrichting aangeven. Bij elke inkeping vind je een waterproject dat in die richting in werkelijkheid is gesitueerd en waar Nederland mee verbonden is. Er is uitleg over natuurverschijnselen, wetenswaardigheden en het essientiele belang van water voor het behoud en leefbaarheid van de wereld voor flora, fauna en de mensheid.

Via het Q-code systeem is er toegang tot diverse informatiebronnen. Dit systeem is ook bruikbaar om links met sponsoren te realiseren.

 

Hoogte van de muur is 220 cm

Hoogte van de zonnewijzer is 500 cm

Hoogte van de heuvel is 700 cm

Doorsnede heuvel is 60 meter

Doorsnede plateau is 20 meter

waterwereld

waterwereld – © WimHeesakkers

KIDS

Twee spelende kinderen uitgevoerd in cortenstaal en geplaatst op een niet zichtbaar fundament.

Hoogte 150 cm.

kids - © WimHeesakkers

kids – © WimHeesakkers

KISS

Dit kunstwerk ‘Kiss” staat voor gelijkheid, tolerantie en het durven laten zien wie of wat je bent. Het is opgebouwd uit 2 kruislings geplaatste silouetten van cortenstaal en bevestigd op een granieten sokkel.

Hoogte sokkel 125 cm.

Hoogte cortenstaal 150 cm

Kiss

Kiss – © WimHeesakkers

WHERE ARE YOU

Een kunstobject als eyecatcher, trefpunt, informatie en wegwijzer in winkelcentrum. De winkels zijn vermeld op de vloer in de richting van waar ze zich bevinden. Het object is uitgevoerd in acrylaat. Deze zijn gelaagd geplaatst. Het object is aan de andere zijde gespiegeld opgebouwd. Totale hoogte ± 270 cm

 

Where Are You

Where Are You – © WimHeesakkers

ROUTE FLORISANTE

Verbindende kunst als Brabants netwerk

Op de 1ste plaats de hoofdverbingswegen van Noord Brabant. De A2, A16, A58, A67, A50 en de A27. Dit wegennet wordt herkenbaar door de 6 tot 8 meter hoge abstracte bloemen. Deze bloemen bevinden zich langs de snelweg op afstand van enkel kilometers afstanden van elkaar. Het beeld van deze bloemen dient tevens als een herkenbaar element gebruikt te worden door het bedrijfsleven in Noord Brabant. Dit kan zowel als een gezamelijk als wel individueel marketing tool. Bijvoorbeeld als relatiegeschenken en andersoortige merchandise, routeaanduiding en netwerkenherkenning. Tevens kunnen ze als symbool gebruikt worden in een tijdelijk of permanente samenwerking van het Brabantse bedrijfsleven. Het hier voorgestelde materiaal is acrylaat met rvs kern.

Route Florisante

Route Florisante – © WimHeesakkers

A67-008

A67-008

A67-007

A67-007

A67-006

A67-006

A67-005

A67-005

A67-004

A67-004

A67-003

A67-003

A67-002

A67-002

A67-001

A67-001

WHERE DO YOU COME FROM

Een wandobject als eyecatcher en trefpunt. Te plaatsen op een punt met veel menselijk verkeer. Het object is uitgevoerd in acrylaat. Deze zijn gelaagd geplaatst. Het formaat is aanpasbaar aan omgeving.

The right direction

The right direction – © WimHeesakkers

SPACE FOR BRAINWAVES

Ruimte voor kennis.

‘Space for brains’ staat voorde  ruimtes die beschikbaar zijn voor bijeenkomsten en waar zo diverse input van kennis samen kan komen en wordt gedeeld om verschillende gedachten uit te wisselen, te delen, te verbreden en zo tot nieuwe inzichten te komen. Dit kunstwerk is van polyester met een rvs constructie. Gemonteerd op een rvs consool. De polyester delen zijn bewerkt met duurzame lakken en voorzien van een 2-componenten uv-lak.

Hoogte beeld 160 cm

Hoogte steen 130 cm

Space for brainwaves

Space for brainwaves – © WimHeesakkers

SYNERGY BY CONNECTION

Kennisverbreding door Samenwerking.

Dit kunstwerk als herkenning voor een ruimte die aan mensen geboden wordt om zo daar door kruisbestuiving tot nieuwe en innovatieve dingen te komen. Het kunstobject is van polyester met een rvs constructie. Gemonteerd op een rvs consool. De polyester delen zijn bewerkt met autolakken en voorzien van een 2-componenten uv-lak.

Hoogte beeld 150 cm

Hoogte steen 120 cm

Synergy by connection

Synergy by connection – © WimHeesakkers

TRANSPARANT AND LIGHT

Oplichtende boom als herkenningspunt. Dit kunstobject te plaatsen als eye-chatcher in een waterpartij. De boom is opgebouwd uit 5mm rvs staafmateriaal. De blaadjes zijn van gematteerd wit glas. De verlichting bestaat uit solar-LED bij de blaadjes die langzaam veranderend van kleur. De voeding bestaat uit een aantal geplaatste zonnecellen. De verlichting onder water bestaat uit 3 verschillende circuits van solar-Leds, die onderling aan- en uitgaan (twinkelde lichtjes). Deze zijn wit van kleur.

Hoogte is ±6 meter

Transparant and light – © WimHeesakkers

NIGHTFLOWERS

Serviezen. Vraag voor de mogelijkheden.

 

Nightflowers

Nightflowers – © WimHeesakkers

BESCHIKBARE CONCEPTEN

U treft hier een aantal concepten aan. Dit zijn vrije ideeën die zijn gevisualiseerd. Deze kunstwerken zijn uniek, van mijn hand en beschikbaar.

Indien u intresse hebt in een van deze kunstwerken wil ik u graag het een en ander toelichten.

Voor vragen over de mogelijkheden van vorm, formaat, materiaal en prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Voor alle getoonde werken, geheel of onderdelen daarvan, geldt een copyright.
 

Plaats een reactie